-33% Alga, Den Försvunna Diamanten
Bild 1 av 2
Alga

Alga, Den Försvunna Diamanten

-33%
Ord. 329 kr Nu 219 kr
+ -
I lager, Leveranstid: 2-5 dagar (Normalt: 2-3 dagar)

Jakten på Den Försvunna Diamanten har pågått i nästan 40 år. Den klassiska nostalgitrippen för alla spelproffs inleds i Kairo och Tanger. Här får du och dina motspelare samma mystiska uppdrag: Att finna världens största diamant, Afrikas Stjärna, och återlämna den värdefulla stenen till uppdragsgivaren. Genast startar en rafflande skattjakt kors och tvärs över den afrikanska kontinenten!
Antal spelare:  2-5 spelare
Ålder: från 6 år
Speltid 30-60 min

Följmed på ett äventyr som utspelar sig till lands, till sjöss och med flyg i jakten på denförsvunna diamanten, Afrikas Stjärna. Den spelare som hittar den försvunnadiamanten först och lyckas ta med den till Kairo eller Tanger i Marocko vinnerspelet, det vill säga om inte någon av de övriga deltagarna lyckas med attskaffa ett visum för att komma till någon av de två städerna innan den som harhittat Afrikas Stjärna hinner dit. 

Under resans gång kommer du att besöka flera afrikanska länder, städer och områden där du har möjligheten att bli innehavare av kontanter och ädelstenar, så som topaser,smaragder och rubiner. Men håll i hatten, du kan nämligen stöta på ettflertal hinder i form av rövare som vill befria dig från dina värdesaker, exempelvis beduiner i Sahara som vill röva bort dig i utbyte mot pengar samt en störremängd ogästvänliga sjörövare som håller till på ön S:t Helena där de intedriver någon hotellverksamhet. 

Torsdagen den 26 januari år 1905 hittade Frederick Wells historiensstörsta slipbara diamant som senar klövs i flera bitar. Den största råstenen blevslipad till en droppformad diamant som vägde 530,2 Carat (106,04 gram) och ficknamnet Cullinan I, sedermera känd som Afrikas stora stjärna. Det är världensstörsta slipade diamant och är monterad i den brittiska kungliga spiran som finnsatt beskåda bland de brittiska kronjuvelerna i Towern i London. 

Varumärke Alga
Produkttyp Sällskapsspel
Huvudkategori Spel & Pussel
Produktgrupp Sällskapsspel
Regelspråk Svenska
Antal spelare 2-5
Utgivare Alga
Passar ålder 6+
Artikelnr. 38010814
Andra köpte även

Topplistor hos Stor&Liten

4-6 år
1
Alga, Lilla Tjuv och Polis
-15%
Nu 169 kr Ord. 199 kr.
4-6 år
2
Alga, Fiskespel
-25%
Nu 149 kr Ord. 199 kr.
4-6 år
3
Alga, Kom ihåg! Vadå? - Vem minns vad-spelet
-22%
Nu 69 kr Ord. 89 kr.
4-6 år

Våra kunder

tycker att den här produkten är:
0 omdömen Skriv vad du själv tycker om produkten