Ångerrätt & Returer

När du handlar på Stor&Liten har du alltid möjlighet att inom 90 dagar, från den dagen du tar emot varan, byta eller ångra ditt köp. För att ångerrätten ska gälla måste du kontakta oss inom dessa 90 dagar. För att vara garanterad en full retur måste produkten vara i oförändrat skick, i obruten förpackning. I enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen kan man ångra köp med bruten förpackning men då har Stor&Liten rätt att ta ut en avgift för eventuell värdeminskning och dra av från returbeloppet. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten och en avgift på 99 kr kommer att debiteras per outlöst order. För större försändelser, som t.ex. skickas direkt hem, och försändelser som skickas ifrån externa lager debiteras den faktiska returfrakten.

Observera att ångerrätten på 90 dagar i vårt avtal samt ångerrätten via distanshandelslagen gäller på alla produkter på vår sida UTOM:

1. Produkter som är personifierade med t.ex. namn eller datum.
2. Produkter som är specialbeställda efter dina önskningar gällande t.ex. produktens mått.
3. Produkter som kommer från externt lager.

Reklamationsrätten enligt konsumentköplagen gäller dock självklart även för dessa produkter om något skulle vara fel med dem.

I de fall ni som kund önskar att häva ett köp ombeds ni göra detta snarast möjligt för att undvika extra kostnader. I de fall en order redan har börjat behandlas kan den vara svår att stoppa vilket medför att ordern kan skickas ut och behöva gå i retur. Kontakta oss så gör vi vad vi kan för att hjälpa er.

Speciella sortiment där det inte går att häva köp:

  • Beställningar på barnvagnar som produceras efter att order är lagd. Det går ej att avbeställa då produktionen startas omedelbart.
  • Beställningar på babykorgar och moseskorgar från Leipold. Dessa börjar tillverkas när ordern är lagd. Produktionen startas omedelbart och går ej att avbryta.
  • Beställningar på dopklänningar från Leipold. Dessa börjar tillverkas när ordern är lagd. Produktionen startas omedelbart och går ej att avbryta.
  • Beställningar på sängar som tillverkas på beställning av Norwood Denmark. Produktionen startas omedelbart och går ej att avbryta.

 

Förlossningsgaranti 
För oss på Stor&Liten är det en självklarhet att erbjuda förlossningsgaranti på alla babyprodukter. Garantin innebär att ni har rätt att returnera produkterna om graviditeten eller förlossningen inte skulle gå bra och gäller upp till 2 veckor efter förlossningsdatum. Vid tillämpande av förlossningsgarantin skall produkterna returneras oanvända i originalförpackning tillsammans med kopia av läkarintyg.

Returfrakt och återbetalning

Om du ångrar ett köp inom 90 dagar följer du hänvisningarna nedan:

1. Kontakta vår kundtjänst per mail eller telefon och uppge namn, ordernummer, vilken vara du önskar returnera och orsak till returen.

2. Efter bekräftelse från Stor&Liten skickas en retursedel ut till dig via e-post.

3. För att paketet ska komma fram i gott skick ber vi dig att paketera returen ordentligt. Du ansvarar för att produkten emballeras på ett sådant sätt så att det inte är en förhöjd risk att den går sönder i transporten.

4. Retursedeln fästs på paketet och kan lämnas in på Posten eller på en ombudsstation nära dig.

5. Efter att vi har mottagit returen och bedömt skicket på varan kommer vi att återbetala dig, inom 14 dagar.

Om du använder Stor&Litens retursedel kostar returfrakten 79 kr. Returer som är så stora eller tunga att de inte kan skickas som Postpaket eller hanteras som en retur hos DHL service point debiteras den faktiska returkostnaden. Detta gäller även varor som har skickats ifrån externa lager (vilket i dessa fall finns angivet på produkterna). Denna kostnad dras av från beloppet när du blir återbetalad efter godkänd retur. Du får självklart bekosta frakten själv om så önskas men ansvarar då för att paketet skall komma fram till lagret varför vi rekommenderar att ni skickar på ett sådant sätt att paketet kan spåras ifall något skulle hända på vägen. Om paketet inte är spårbart och ej har ankommit lagret kan vi inte godkänna din retur. 

Returer måste skickas till rätt lager och returer som skickas någon annanstans, till exempel till vårt kontor, godkänns inte.


Reklamation

Enligt konsumentköplagen har du som konsument 3 års reklamationsrätt. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten och gäller till exempel inte vid fel som orsakas av normalt slitage eller oaktsamt bruk. Reklamation till Stor&Liten ska göras så snart felet upptäcks. Stor&Liten följer Allmänna reklamationsrättens rekommendationer vid eventuell tvist. Vid godkänd reklamation står vi för kostnaden för returfrakten. Kontakta vår kundtjänst för att få instruktioner om hur reklamationen skall hanteras och hur varan eventuellt skall returneras.