Ångerrätt & Returer

När du handlar på Stor&Liten har du alltid möjlighet att inom 90 dagar, från den dagen du tar emot varan, byta eller ångra ditt köp. För att ångerrätten ska gälla måste du kontakta oss inom dessa 90 dagar. För att vara garanterad en full retur måste produkten vara i oförändrat skick, i obruten förpackning. I enlighet med Distans- och hemförsäljningslagen kan man ångra köp med bruten förpackning men då har Stor&Liten rätt att ta ut en avgift för eventuell värdeminskning och dra av från returbeloppet. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten. Returer skickas till Stor&Liten AB, C/O Cross Nordic Logistics, Viaredsvägen 24, 504 64 Borås. Vår returavgift är 79 kr och avgift för ej uthämtat paket är 99 kr. Returer som är så stora eller tunga att de inte kan skickas som Postpaket eller hanteras som en retur hos DHL service point debiteras den faktiska returkostnaden.

Returfrakt och återbetalning

Om du ångrar ett köp inom 90 dagar följer du hänvisningarna nedan:

1. Kontakta vår kundtjänst per mail eller telefon och uppge namn, ordernummer, vilken vara du önskar returnera och orsak till returen.

2. Efter bekräftelse från Stor&Liten skickas en retursedel ut till dig via e-post eller vanlig post om så önskas.

3. För att paketet ska komma fram i gott skick ber vi dig att paketera returen ordentligt.

4. Retursedeln klistras enkelt på paketet och kan lämnas in på Posten eller på en ombudsstation nära dig.

5. Efter att vi har mottagit returen och bedömt skicket på varan kommer vi att återbetala dig, inom 14 dagar.

Om du använder Stor&Litens retursedel kostar returfrakten 79 kr. Returer som är så stora eller tunga att de inte kan skickas som Postpaket eller hanteras som en retur hos DHL service point debiteras den faktiska returkostnaden. Denna dras av från beloppet när du blir återbetalad efter godkänd retur. Du får självklart bekosta frakten själv om så önskas men ansvarar då för att paketet skall komma fram till lagret varför vi rekommenderar att ni skickar på ett sådant sätt att paketet kan spåras ifall något skulle hända på vägen. Om paketet inte är spårbart och ej har ankommit lagret kan vi inte godkänna din retur.


Reklamation

Enligt konsumentköplagen har du som konsument 3 års reklamationsrätt. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten och gäller till exempel inte vid fel som orsakas av normalt slitage. Reklamation till Stor&Liten ska göras så snart felet upptäcks. Stor&Liten följer Allmänna reklamationsrättens rekommendationer vid eventuell tvist.Vid godkänd reklamation står vi för kostnaden för returfrakten. Reklamerade varor skickas till Stor&Liten AB, C/O Cross Nordic Logistics Viaredsvägen 24, 504 64 Borås.